2021-03-11 15:31:05• hírek • közlemény

Még mindig nem oldották meg az anyagbeszerzés kapcsán felmerült problémát

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal értesíti az érintetteket, hogy az Országos Lakosságnyilvántartó és Adatbázis Kezelő Igazgatóság továbbra sem oldotta meg a feladatkörébe tartozó anyagbeszerzés kapcsán felmerült problémát, így a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó intézmény miatt a Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Igazgatóság továbbra sem tudja kibocsájtani a 2021. február 11-ét követően igényelt személyazonossági igazolványokat, az igazgatóságon csak ideiglenes jellegű igazolvány elkészítése és lakcím-módosítás eszközölhető. 

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal annak ellenére, hogy hajlandó lenne közbeavatkozni, az érvényben lévő előírások szerint nem oldhatja meg független intézményként a felmerült problémát. A kérvények átvétele azonban továbbra is zajlik, a kibocsájtások határideje azonban egyelőre nem meghatározott.


Amint megérkezik az elkészítéshez szükséges alapanyag, az érintettek tájékoztatva lesznek arról, mikor kapják kézbe az új igazolványukat, addig pedig használhatják a lejártakat is, valamint a pandémia miatt is meghosszabbítódik azok érvényességi határideje 90 nappal.


Bővebb információk a 0261-711591-es és a 0261-617994-es telefonszámokon!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: